Fijat izlazi iz Konfindustrije

Bez autora
Oct 04 2011

Motivi na osnovu kojih je predsednik “Fijata”, Serđo Markione, doneo odluku da ova kompanija istupi iz Konfindustrije, udruženja italijanskih poslodavaca, ne stoje na nogama sa tehničke tačke gledišta. Ostanak u Konfindustriji nije obaveza već slobodan izbor.Na izlazak iz Konfindustrije, bez mnogo razmišljanja, “Fijat” se odlučio kako se ne bi odrekao prilike da učestvuje u industrijskom razvoju Italije, kao i zbog toga što grupa koja poseduje 181 postrojenja u 30 zemalja ne može sebi da dozvoli da deluje u Italiji u nesigurnoj atmosferi koja je udaljava od uslova koji postoje u čitavom industrijskom svetu.

Fijat izlazi iz KonfindustrijeMotivi na osnovu kojih je predsednik “Fijata”, Serđo Markione, doneo odluku da ova kompanija istupi iz Konfindustrije, udruženja italijanskih poslodavaca, “ne stoje na nogama sa tehničke tačke gledišta”, izjavila je predsednica Udruženja, Ema Marčegalja.

“Poštujemo njegovu odluku”, rekla je ona na skupštini Udruženja, “ostanak u Konfindustriji nije obaveza već slobodan izbor. Međutim, mi se ne slažemo sa tehničkim motivima koji su doveli do ove odluke", prenosi italijanska novinska agencija AGI.

Na izlazak iz Konfindustrije, bez mnogo razmišljanja, “Fijat” se odlučio kako “se ne bi odrekao prilike da učestvuje u industrijskom razvoju naše zemlje”, kao i zbog toga što grupa koja poseduje 181 postrojenja u 30 zemalja “ne može sebi da dozvoli da deluje u Italiji u nesigurnoj atmosferi koja je udaljava od uslova koji postoje u čitavom industrijskom svetu.”

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik